Στ. Αναγνωστόπουλος: “O κ. Μηντσιούδης όλη την τετραετία σαμπόταρε την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας”


Η απάντηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος στην παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης”

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης “Πρώτα ο Πολίτης” με αφορμή την ψήφιση του θέματος “Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων από ιδίους πόρους” από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος εξέδωσε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνoς, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος απαντώντας στην παράταξη “Πρώτα ο Πολίτης”, η οποία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για διασυρμό υπολήψεων ανθρώπων και αναχρονιστικές μεθόδους που ακολουθεί η διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι είναι συνήθης η τακτική της να καταγγέλλει ό,τι γίνεται στον Δήμο. “Ο κ. Μηντσιούδης και η παράταξή του για πολλοστή φορά αμυνόμενοι προσπαθούν να περάσουν στην αντεπίθεση και να δείξουν την ευαισθησία τους για τη σχολική κοινότητα. Μια ευαισθησία βέβαια που όλα τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης, εξαντλήθηκε σε συνεχείς καταγγελίες για τις πάμπολλες εργασίες που έγιναν από τις Σχολικές Επιτροπές σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατήγγειλε συνεχώς ότι πρόκειται για παράνομες ενέργειες.
“Ο κ. Μηντσιούδης υιοθέτησε επίσης πλήρως και υποστήριξε επί μακρό χρονικό διάστημα τις ανώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση 55 εργαζομένων του Δήμου μας την κρίσιμη εποχή της πανδημίας, πολλοί εκ των οποίων πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις σχολικές μονάδες του δήμου μας”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
“Γνωρίζουμε πολύ καλά την υποτιθέμενη ευαισθησία του κ. Μηντσιούδη και γνωρίζουμε όλοι ότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν έκανε τίποτα άλλο από το να προσπαθεί να παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και οποιαδήποτε εργασία γινόταν σε αυτά. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία εξέδωσε ανακοίνωση όπου ενώ η διάρκεια της ψηφοφορίας για τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και αφού δεν είχε δώσει καμία ένδειξη συμμετοχής κατά τις ώρες της συνεδρίασης, προσπαθώντας να σαμποτάρει τη διαδικασία της πρόσληψης του επιπλέον προσωπικού για τις ανάγκες των σχολείων μας, εκ των υστέρων και αφού πληροφορήθηκε ότι υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία στη συνεδρίαση και η θετική απόφαση για την πρόσληψη των 19 επιπλέον σχολικών καθαριστριών από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού δέχθηκε διάφορες ενοχλήσεις για τη στάση του αυτή ψήφισε εκ των υστέρων στις 14.02, όπως φαίνεται και από το σχετικό mail που απέστειλε προς την υπηρεσία (το οποίο και δημοσιεύουμε)”, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος σημειώνοντας: “Αρα καταλαβαίνουμε όλοι το τι προσπάθησε να κάνει. Για μια ακόμη φορά επιχείρησε να σαμποτάρει τη λειτουργία του Δήμου και μάλιστα την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας, μόλις λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, φοβούμενος προφανώς τη λαϊκή κατακραυγή, όπως άλλωστε την έχει και για την περίπτωση της απόλυσης των 55 εργαζομένων COVID”.
Και ο κ. Αναγνωστόπουλος συμπλήρωσε: “Για αυτό ας μη μιλάει για σεβασμό των συνδημοτών μας ο κ. Μηντσιούδης. Τον σεβασμό του άλλωστε τον έδειξε με την ανάλγητη στάση του απέναντι σε 55 οικογένειες που έμειναν στον δρόμο και που ουδέποτε έκανε κάτι για να τις προστατέψει, σε αντίθεση με τη διοίκησή μας που φρόντισε για την πλήρη δικαίωσή τους”. Και κατέληξε: “Οι δημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση και στις 8 Οκτωβρίου θα δώσουν την απάντησή τους στις σκοταδιστικές μεθόδους του καθιστώντας τον μόνιμη αντιπολίτευση”.

0 Σχόλια