Η Ελλάδα των Μνημονίων και του lockdown: Κατέρρευσε η «χάρτινη» οροφή δημοτικού σχολείου στην Θεσσαλονίκη


Υπό διάλυση βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς αν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι ζούμε σε ένα κράτος στο οποίο τα πάντα είναι... τέλεια, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Τόσο διαφορετική που μέχρι και στο σχολείο δεν μπορούν να πάνε με ασφάλεια τα παιδιά. Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης κατέρρευσε όλη η ψευδοροφή σχολικής αίθουσας στο 4ο δημοτικό σχολείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ευτυχώς όμως το περιστατικό έγινε σε ημέρα που οι μαθητές είχαν πάει εκδρομή και δεν βρίσκονταν στη σχολική αίθουσα.

Το περιστατικό όμως αναδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχουν αφεθεί όλες οι κρατικές υποδομές τα τελευταία χρόνια, λόγω των Μνημονίων και του lockdown, καθώς δεν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις και ήδη υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες.

Σωτήρια αποδείχθηκε και η παρατηρητικότητα της καθηγήτριας


Λίγο πριν την αναχώρηση των μαθητών από το σχολείο κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και σύμφωνα με πληροφορίες άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγο αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε!

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη αναφέρουν στο thestival.gr ότι ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

0 Σχόλια